Vraag

In de klas hadden we het vanmorgen over de schepping van de mens. We vroegen ons af of Adam en Eva blank of donker waren.

Antwoord

Eigenlijk hebben alle mensen dezelfde huidskleur. Dat komt door een stofje in je huid, een pigment, dat melanine heet. Hoeveel van dat pigment je hebt, bepaalt of je een donkere of een lichtere tint hebt (zie dit artikel). Op basis van wat je tegenwoordig om je heen ziet is het aannemelijk om te zeggen dat Adam en Eva een middelbruine huidstint hadden. Daar zouden alle kleurvariaties die je vandaag de dag tegenkomt uit voortgekomen kunnen zijn. Tegenwoordig zie je dat mensen met een middelbruine huidstint blanke en donkere kinderen kunnen krijgen. Hierover is eerder een artikel geschreven in Weet Magazine (zie dit artikel).

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2015, Welke kleur hadden Adam en Eva?, Weet 36: 49.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."