Vraag

Laatst lazen we uit de Bijbel over de zondvloed. Ik vroeg mij af of er ook in gesteenten of aardlagen menselijke fossielen worden gevonden?

Antwoord

Er zijn inderdaad menselijke fossielen gevonden in ‘oude’ aardlagen. Die fossielen vind je zowel in de vorm van botten als sporenfossielen, zoals voetafdrukken en werktuigen. Veel van die fossielen worden echter betwist. Ze zouden vervalsingen zijn, verkeerd worden geïnterpreteerd of uit latere tijd stammen. Sommige vondsten staan sterker dan andere, maar alles bij elkaar genomen zijn er verschillende die niet in het evolutie-plaatje passen. Zo zijn er skeletten, voetsporen en vuistbijlen gevonden in ‘dinosauruslagen’, en een bronzen belletje in steenkool (https://old.logos.nl/belletje-noachs-tijd/). Dit soort vondsten zou je niet tegen mogen komen als de evolutietheorie klopt, maar passen juist wel bij het Bijbelse plaatje.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2018, Zijn er menselijke fossielen gevonden?, Weet 53: 46.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."